top of page

5 lehetőség a talajcsavar használatára a kertedben!


A talajcsavar alkalmazását általában a mozgatható lakóházak és könnyűszerkezetű épületek telepítésével hozzák összefüggésbe, ennél sokkal szélesebb körű felhasználási lehetőségei is megtalálhatóak ennek az praktikus, erős és környezetkímélő eszköznek.


Tudtad például, hogy a kertben is többféle módon hasznosítható?


A kert egy olyan lehetőség, amely gazdag élményeket kínál családi vagy akár közösségi lakóhely esetén. Számos dolog akad benne, és a kertben elhelyezett építmények is kulcsfontosságúak lehetnek ebben a folyamatban. Most bemutatjuk, mikor lehet hasznos a talajcsavar alkalmazása a kertben, hogy megkerülhesd a betonalapozás szükségességét.


Terasz


A terasz lehet a kert központja, ahol reggeli kávézásra vagy kerti grillpartikra is sor kerülhet. Ha környezettudatos megközelítést preferálsz, akkor bátran választhatsz faterasz burkolatot is, hiszen könnyedén rögzítheted talajrögzítő eszközökkel.


Pergola


A pergola is olyan kerti szerkezet, melynek kiöntött betonalapot nem feltétlenül kell alkalmazni, így megőrizve a talaj természetes állapotát a vegyi anyagok és a földmunkák elől. A talajcsavar használatával könnyen és kíméletesen rögzítheted a szerkezetet anélkül, hogy meg kellene bolygatnod a talaj szerkezetét a betonalap kiásásával. Elegendő néhány lyukat fúrnod a talajcsavarok elhelyezéséhez.


Hinta és mászóka


A hinta, a mászóka és a faház mind olyan kerti játékelemek, melyeket főként gyermekek használnak, így kiemelt jelentőséggel bír a biztonságos rögzítésük. Ehhez különböző méretű talajcsavarok ideális megoldást kínálnak. Kicsi ugyan, de erős: a talajcsavarok mérettől függően akár több száz kilogrammos terhelést is biztonságosan képesek elviselni és megtartani.


Fészer


A fészer is olyan épület, ami a tárolási célt szolgálva valószínűleg nagyobb terhelést fog elviselni, azonban nem mindig szükséges beton alapokat készítened alá. Ebben az esetben a talajcsavar is segítségedre lehet a teherelosztásban.


Napernyő


A napernyő biztonságos rögzítése, különösen nagyobb és strapabíróbb darabok esetén, gyakran kihívást jelent a kerttulajdonosok számára. A viharos széllökések ugyanis jelentős károkat okozhatnak, ha a napernyő felborul és például a teraszon, kerti bútorokon vagy akár a gyerekek mászókáján landol. Sokan azt gondolják, hogy a napernyőt egy beton alapba rögzítve lehet legjobban stabilizálni, pedig a rögzítés sokkal egyszerűbben is megoldható, beton használata nélkül. Ráadásul a talajcsavar használatával a napernyő mobil marad, könnyedén szállítható és nem lesz helyhez kötve.


A talajcsavar kerti felhasználásának számos módja létezik. Gondolj csak bele: a kert egy állandóan változó, mindig új arcát mutató terület. Amikor kerti építményeidet talajcsavarokkal rögzíted, lehetőséget teremtesz arra, hogy az egész kert egy mobilis egység maradjon.


Ha például 1-2 év múlva szeretnél egy fát ültetni a csúszda helyére, vagy a fészer helyén szeretnél kosárpalánkot kialakítani, a talajcsavar egyszerű használata és mozgathatósága révén könnyen átrendezheted a kerted mozgatható elemeit.

bottom of page